T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ÇİFTELER - Çifteler Şehit Osman Genç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Eğitim Merkezi e-Sınav

NOT: Teorik sınavlar Bakanlığımızca e-sınav merkezlerinde e-sınav uygulaması ile yapılacaktır. Beceri Sınavları Sınav Merkezlerinde planlanacaktır.

 

1- Başvuru anında adayın ön kaydı e-Mesem sistemine yapılacak ve son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafı taranarak sisteme yüklenecektir. e-Mesem sisteminde fotoğrafı olmayan aday sınava alınmayacağından fotoğraf yükleme işleminin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir. e-Sınav salonlarında yüz tanıma sistemi bulunmaktadır.

2- Adaylar, 2020/2021 yılında her sınav dönemi için ayrı olmak üzere 85 (Elli) TL e-sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile kendisine ait T.C. kimlik numarasıyla süresi içerisinde yatıracaklardır.

3- Adaylar, banka dekontu/ATM işlem fişini sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kayıtlı oldukları MEM müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

4- Hatalı olan ya da adayın kendisine ait olmayan T.C. kimlik numaraları ile yapılan ödemelerde, adayın başvurusu geçersiz sayılacak ve her türlü sorumluluk adaya ait olacaktır.

 

e-SINAVA GİRERKEN YANINIZDA OLMASI GEREKENLER:

Aday, sınava gelirken fotoğraflı, mühür/kaşeli ve imzalı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini yanında bulunduracak ve bu belgeleri ibraz ederek sınava katılabilecektir. (-Türk vatandaşları için: T.C. kimlik numaralı ve fotoğraflı; nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport, -Yabancı uyruklu adaylar için: geçerliliği devam eden ve ülkeye giriş çıkış amacıyla yetkili makamlarca verilen izin süresi (vize) dolmamış pasaport, ilgili Bakanlık tarafından verilen resimli, çipli/mühürlü kimlik yerine geçen ve ikamet ettiğini ya da çalıştığını gösterir belge.)

Bu belgeleri yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Söz konusu belgeler hariç başka hiçbir kimlik belgesi geçerli sayılmayacaktır.

 

e-SINAVA GİRERKEN YANINIZDA BULUNDURMAMANIZ GEREKENLER:

Aday, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, doküman ile ruhsatlı veya resmî amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesnelerle sınav salonuna alınmayacaktır. Ayrıca, bu araçlarla salona alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulundurduğunun tespit edilmesi durumunda, sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak düzenlenecek ve sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan ve nüfus cüzdanları alınan adaylar, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, imzalı ve mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

 

Sınav saatinden 20 dk önce sınav yerinde hazır bulununuz. Her düzeyde yapılacak e-sınav için 45 dk süreniz ve 50 soru cevaplamanız gerekecektir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2021 - Güncelleme: 11.12.2021 12:03 - Görüntülenme: 341
  Beğen | 0  kişi beğendi